17. hét, 2024. április 26. péntek. Köszöntjük Ervin nevű lakóinkat és látogatóinkat!

Tájékoztatás a társasházi mérőórákról

Tisztelt Tulajdonosok!

Mint már bizonyára Önök is értesültek róla, a Társasház közgyűlése a 13/2013-as számú határozatával egyhangúan megszavazta, hogy a strangokban található mérőórák (hideg-, melegvíz és hőmennyiségmérők) a Társasház közös tulajdonát képezik, mivel azok a legfontosabb alapjai a társasházon belüli közüzemi díjak elszámolásának. Nagyon fontos, hogy ezek az órák folyamatosan üzemképesek legyenek, hitelesen mérjenek, karban legyenek tartva és egy időben legyenek leolvasva, ezért azok Társasházi szinten kezelendőek. Ezen feladatok ellátására, koordinálására Lentovits István, közös-képviselő lett felhatalmazva az említett közgyűlési határozat értelmében. A közgyűlésen is szó volt róla, hogy ez még csak egy elméleti, „elvi” döntés volt, ami még csak a tulajdonlás kérdéséről döntött A fontos részletkérdésekkel kapcsolatos (pl. műszaki tartalom, finanszírozási kérdéskör) döntések előkészítése jelenleg is folyamatban van, előreláthatólag a 2013-as szeptemberi közgyűlésre.
A 2013. márciusi közgyűlésen Lentovits István, közös képviselő a probléma kezelésére egy árajánlatot ismertetett a lakókkal, amit a lakók többsége támogatott, ezzel irányt mutatva a további teendőknek. Jelenleg újabb szakcégeket hívtunk a Társasház problémáinak (órák leplombálásának hiánya, belső strangos órák leolvasási problémája, hibásan mérő órák, folyamatos rendszerkarbantartás, ellenőrzés) elemzésére, ötletek begyűjtésére, hogy Társasházunk számára megtalálhassuk a legoptimálisabb megoldást. Az alábbi munkamenetet határoztuk meg:

Komplett – hitelesített - rendszer felülvizsgálatára, építésére (beleértve a belső strangos mérőórák cseréjét; a leszerelt órák bevizsgálását és felújításuk utáni újra beépítésüket, az oventrop szelepek beállítását, külső strangosok bevizsgálását, órák leplombálását és a mérőórák adatainak rögzítését, adatbázis létrehozását, ami alapja lesz a folyamatos nyilvántartás vezetésének) és a rendszerüzemelésre (közös képviselő utasításai alapján és koordinálásával évenkénti egy alkalommal rendszerellenőrzés, hibás órák folyamatos karbantartása, esetleges cseréje, újonnan eladott belső strangos lakásoknál az új rendszer beépítése) lenne szükséges árajánlatokat kérni.

Jelenleg folyamatban:
- megfelelő szakcégek meghallgatása és kiválasztása, akik ilyen komplex munkát vállalnak
- augusztusig egy árajánlatkérő összeállítása (ebben szerepelni fog a Társasház igényeinek felsorolása), amit elküldünk a feladat ellátására alkalmas kiválasztott cégeknek (remélhetőleg legalább 3-nak), így előreláthatólag a szeptemberi közgyűlésen friss, tételenként összehasonlítható árajánlat alapján dönthet majd a közgyűlés a szakcég kiválasztásáról és a szerződéskötésről.

Kérjük, hogy amennyiben mérőóra-meghibásodást, esetleg azzal kapcsolatos problémát észlelnek vagy kérdéseik, javaslataik lennének a leírtakkal kapcsolatban keressék Lentovits István, közös-képviselőt.

Köszönettel, üdvözlettel:
Vári Attila Lentovits István