16. hét, 2024. április 19. péntek. Köszöntjük Emma nevű lakóinkat és látogatóinkat!

Tájékoztatás a nem működő liftről -2013.11.27.

Tisztelt Tulajdonosok!

A társasházban egy lift (a négyből) több hete nem működik, ezt több Tulajdonostárs is nehezményezi, szóvá tette.
Ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk Önöket:
A liftben a frekvenciaváltó hibásodott meg, a javítás, a lift működőképessé tétele nagyságrendileg 500.000,-Ft-ba kerül. A 2013. évi költségvetési tervben 1,6M Ft szerepelt felújítási költségként, ez a keret gyakorlatilag kimerült.
Az elmúlt időszakban több nagy összegű kifizetése volt a Társasháznak: műgyantázás a garázsban, lépcsőházi automatikák, átkapcsolók és kismegszakítók lopás és rongálás utáni javítása, ill. most zajlik a Társasházban lévő nagyfeszültségű transzformátorház szellőzőjének részleges (lakással közvetlen kapcsolatban lévő) hőszigetelés kialakítása a 32/2013.Határozat alapján.
Jelenleg nincs likvid tartaléka a társasháznak, a téli hónapokban közel 1,5M Ft a havi gázszámla, amit mindenképpen fizetni kell, ha a lakóközösség fűteni szeretne.
Szeptember óta minden hónapban kiküldjük a Tulajdonosi egyenlegeket (annak ellenére, hogy a havi díjbekérők is kimennek és a honlapon is ellenőrizhető az egyéni folyószámla), remélve, hogy mindenki rendezi fizetési kötelezettségét. Sajnálatos módon ez nem történt meg, nagyon nagy a tulajdonosi tartozás (mellékelt lista 2013.10.31-i állapot szerint). Összesen 3 Tulajdonos jelezte észrevételét egyenlegével kapcsolatban, velük rendeztük a kérdéses tételeket. Természetesen, ha bárkinek kérdése lenne a könyveléssel kapcsolatban várjuk levelét a kozoskepviselet [kukac] velezdapark [dot] com e-mail címre. Szeretnénk elérni, hogy a decemberi záró egyenlegek ne mutassanak elmaradást. Vannak nagy tartozók, vannak folyamatban behajtások, de ha „csak” a „kisebb összegű” 30-40.000,-Ft tartozásokat vesszük 100 lakásra az is 3-4M Ft. Ahogy már többször hangsúlyoztuk: a közös költség nem utólag fizetendő, mindig adott hónapban esedékes, abból a befizetett összegből tud gazdálkodni a Társasház.
Tehát, kedves Tulajdonosok, kérjük rendezni az elmaradásokat, hogy legyen pénzügyi alapja a lift javíttatásának!
Köszönettel:
Közös Képviselet

A mellékelt fájl megtekintéséhez be kell lépnie