17. hét, 2024. április 24. szerda. Köszöntjük György nevű lakóinkat és látogatóinkat!

Épület földszintjén üzemelő Magic Burger

"Tisztelt Tulajdonosok! Kedves Szomszédok!

Több tulajdonos is sérelmezte, jelezte a földszinti üzlethelyiség - Magic Burger – körül, a nyáron kialakult áldatlan, rendezetlen állapotokat. Ezek alapján kedden egyeztetés történt a üzlethelyiség tulajdonosával Szabó Péterrel és ügyvédjével Dr. Lantos Bálinttal. A megbeszélésen Dr. Müller Andrea (társasház jogi képviselője), Lentovits István (társasház közös képviselője) és a megjelent SZ.B. tagok (Ecsedi Lajos és Vári Attila) az alábbiakról tájékoztatták a tulajdonost:

Az üzlethelyiség előtt található társasházi tulajdonú, kizárólagos használatú járdarészt a rendeltetésének eltérően használja a vendéglátó funkció kiegészítéseként „teraszként” az üzlethelyiség üzemeltetője, valamint a tulajdonos hozzájárulása (közgyűlési határozat) nélkül végzett azon átalakításokat (burkolat megbontásával napernyők kihelyezése). A rendeltetéstől eltérő használatból származó számos konfliktusforrás (pl. burkolat zsírosodása, koszolódása; állandó zajforrás és szemét) megszüntetéseként felkérték a tulajdonost, hogy a szüntesse meg jogszerűtlen használatot addig, ameddig arra nem kap felhatalmazást az Alapító Okirat szerint a társasház közgyűlésétől.

A rendeltetésszerű használat kérdésétől eltérő témakör, amely alapvetően nem a társasház, hanem a tulajdonostársak által érvényesíthető, érvényesítendő, a zajok, a szemét és a szagok kérdése. Ettől függetlenül ezekről, illetve a panaszokról is tájékoztattuk a tulajdonost. Ígéretet kaptunk a helyzet megfelelő kezelésére.

Összegezve: a végleges döntést, a járdarész eltérő használatával kapcsolatban a társasház döntéshozó fóruma, a közgyűlés fogja meghozni a soron következő közgyűlésen, ahol javasolt lenne az esetleges feltételeket szerződésben rögzíteni.

Üdvözlettel:

SZ.B."